världen rasar samman

Ve och fasa! min ipod drog just sin sista suck. Vi som hållt samman i vårt och torrt innan, i kalla busskurer såväl som hemma i soffan. Den sista tiden har den varit krasslig, då man försökte starta den visades en bild på en ipod med kryss till ögon och en ledsen min (= sjuk) och den kom aldrig igång. Men numera ger den inte ifrån sig ett livstecken, säger varken bu eller bä, helt stendöd!!

Hur ska jag klara av att gå vidare?

hmmm..

Jag undrar om personen som väljer vad det ska vara för reklambanners på bloggen känner mig, det står:
Hemköp - för dig som älskar mat.

- Jag tycker om mat..

Dagens middagstips!

Då var det dags, alla ni som har längtat efter nästa maträtt! Den förra blev ju en succé men om ni (som jag) är oerhört trötta på makaroner och köttbullar så kan det ju passa bra med ett alternativ att variera med. Detta receptet prövades fram under ett folkhögskoleår då lunchrasterna var många och lunchidérna var få.

"Bacongratäng"
tillagningstid: valfritt beroende på hur frusna pommes frites man vill ha.
räcker inte riktigt till 3 personer:

ingredienser:
en plåt
en påse frusna pommes frites
bacon efter behag
sallad: ketchup såklart

variation: på med någon krydda

Sprid ut pommes fritsen på plåten, lägg på bacon ovanpå i fina rader, eller helt random om det känns bättre. In i ugnen tills baconen ser klara ut eller att lunchrasten börjar ta slut, t.ex efter 20 min. Få loss pommes fritsen från plåten, lägg upp på tallrik och servera med ketchup.

Detta kanske inte är den mest spektakulära rätten men makaronerna får sig ett uppsving och smakar helt plötsligt inte så tråkigt längre.