Vi är killar som gillar att sparka boll..

BK Östergärde är nyss hemkomna från deras första träningsläger och rykten säger att stämningen är på topp i laget. Helgen i Linköping började oerhört seriöst med innefotboll och armhävningar och slutade med rehabilitering i soffan med chips, nötter och cola. Vi kan också bekräfta ryktet att Mertesacker var med och provtränade med laget och en övergång senare i vår verkar allt mer rimlig för varje dag som går.
En annan lika stor nyhet är att klubben verkar ha kommit överrens med en av tränarkandidaterna och kanske det äntligen kan bli lite ordning och reda på träningar och matcher.

Vi ser fram emot en ljus framtid och en kanonsäsong. Så kom och var med i vår sambatrupp!
www.bkostergarde.com

Kent - Celsius

Hon är vaken, jag vet att hon är vaken
Jag är vaken, hon vet att jag är vaken
Vi är vakna, visst syns det att vi vaknat nyss och väntar...

Jag tror jag är sjuk

Okej, jag vet, jag skriver inte allt för ofta här, så är det nog. Men det kanske beror på att jag vill ha någonting att skriva innan jag sätter mig ned. Något som kan vara spännande för andra att läsa. Jag skulle kunna skriva om att jag varit i fjällen en vecka och att det var riktigt trevligt. Men nä, jag är inte sugen på att skriva om det. Jag tänker heller inte i detta inlägget förklara skillnaden mellan en mandarin och en klementin. Däremot tänkte jag berätta om något underligt som hänt nu senaste veckan.

Det har varit lov, men jag har inte varit ledig. Jag har tvingat mig själv att ställa alarmet på 07:25 varje morgon. Och nu till det underliga: trots denna okristliga väckningstid har jag ändå vaknat av mig själv flera mornar i rad! Är mobilalarmet trasigt kan man undra. Nej, anledningen till att jag inte vaknat till en pipande mobil är att jag har vaknat 06:30!! Helt utan anledning! Rent märkligt besynnerligt! Två av de saker jag tycker bäst om är 1. att somna 2. att somna om.. så visst, det har ju varit skönt att kunna somna om och sova en timme till, men det är ändå konstig. Så idag var jag äntligen ledig, lyckan var total igårkväll då jag utan att ställa alarmet fick somna in i frid...

Ligger i sängen och tänker.. är rätt så pigg, klar i tanken, har mycket att fundera på.. Vad ska jag göra idag? imorgon? till sommaren? efter sommaren? i framtiden? ähh, nu är det väl ändå dags att gå upp.. klockan är ju faktiskt...what!?... vad står det?? 05:24!!!!!!

Jag tror jag är sjuk, man vaknar inte halv6 om man är frisk...
Men imorgon är det fettisdagen, eller som vi säger här: o-fete-tisdagen. Mera semlor åt folket!

- Någon som vet hur det går för svenska skidlandslaget i Åre?
- Utför..


Dagens middagstips

Ibland kan man undra vart samhället är på väg, middagsbordet börjar bli en av Sveriges mest utrotade fyrfotingar, allt fler folk äter sina middagar utanför hemmet istället. Resturangen med den gyllene måsen som logo öppnar nytt mitt ute i skogen och det är ändå lönsamt. Till och med fotbollsproffset Ronaldo är tjock och tänk då hur det kommer gå för alla som tränar mindre än honom. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, här kommer därför mitt strå till stacken: ett tips på en rätt man kan laga till lunch till exempel, hoppas den inte är allt för avancerad adam..

"Snabbmakaroner med köttbullar"
tillagningstid: 9 min

En lagom portion

2½dl snabbmakaroner
1 nypa salt
9st mamma scan-köttbullar (eller så många som önskas)
1msk smör

1. Smält smöret i en stekpanna och lägg i köttbullarna
2. Koka upp vatten i en vattenkokare, sätt samtidigt en kastrull på spisen med lite vatten i. Häll sedan i det kokande vattnet i kastrullen och tillsätt salt. Häll sedan i makaronerna
3. Rulla runt köttbullarna lite..
4. Då makaronerna kokat i 3 minuter är de klara, häll då av vattnet.
5. Köttbullarna kan ta lite längre tid, vill man att de ska bli klara snabbare kan man dela varje köttbulle med en kniv, eller så skippar man stekpannan och kör dem i mikrovågsugnen istället, eller så struntar man i mikron och äter dem kalla istället.
6. Servera och ät!

Sallad: ketchup

Variant: chilisås istället för ketchup

Smaklig måltid!